Karob csiga (hamis kakós csiga)
- 500 g finomliszt
- 1 csomag instant élesztő (7 g)
- 1 csipet só
- 2,5 dl langyos tej
- 70 g vaj (olvasztva)
A karobos töltelékhez:
- 4 csapott evőkanál karobpor
- 2 érett banán összetörve
- 1 teáskanál fahéj (ízlés szerint)
- 50 g olvasztott vaj
A tetejére:
- 1 tojássárgája
- pici tej
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha túl kemény, teszünk annyi lisztet hozzá, hogy lágyabb tésztát kapjunk, majd kelni hagyjuk 1/2-1 órát.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. (légkeverésesben készült)
- Elkészítjük a karobos-banán tölteléket úgy, hogy minden összetevőjét alaposan összekeverjük. A banánt nem kell pépesre, csak villával törjük.
- Nyújtani kezdjük kelesztés után kb. 4 mm vastagra. Megkenjük a karobos töltelékkel és feltekerjük henger alakúra. Szeleteljük, így kapunk csigákat. Szeletelés közben a kifolyó tölteléket a csigákra vissza kanalazzuk vagy vágás közben visszakenjük. Sütőpapírra téve 20 percig hagyjuk a meleg sütő mellett kelni letakarva. Megkenjük tojássárgájával és a sütőbe helyezzük.
- A csigákat kisütjük aranybarnára. Ha szeretnénk, hogy puha legyen a külseje, akkor tejjel megkenjük még forrón.