Halkrém és halfasírt konzerv halból
Halkrém és halfasírt konzerv halból
Halkrém
Hozzávalók:
- 1 db halkonzerv (pl. olajos makréla, mert nincs benne szálka)
- 2 ek tejföl vagy joghurt
- fokhagyma ízlés szerint
- vöröshagyma ízlés szerint
- majoranna
- petrezsejemzöld
Elkészítés:
A halat összetöröm, hozzá adom a tejfölt, apró kockára vágott vöröshagymát, reszelt fokhagymát, majorannát. Alaposan összekeverem és meghintem petrezsejemzölddel.
Halfasírt
Hozzávalók:
- 1 db halkonzerv (pl. olajos makréla, mert nincs benne szálka)
- 1 db felvert tojás
- fokhagyma ízlés szerint
- vöröshagyma ízlés szerint
- zsemlemorzsa
- majoranna
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A halat összetöröm, hozzá adom a tojást, apró kockára vágott vöröshagymát, reszelt fokhagymát, majorannát, és annyi zsemlemorzsát, amitől összeáll kanalazható masszává.
Kevés olajon vagy vajon kisütöm serpenyőbe kanalazva.
Tálalható mártogatóssal és körettel is, pl. rizzsel.
Jó étvágyat!