Sajtgolyók
Hozzávalók:
- 300 g trappista sajt
- 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 30 g búzaliszt
A kisütéshez
- 1 L étolaj
Elkészítés:
- A sajtot egy tálba reszeljük.
- Hozzáadjuk a tojást és a lisztet.
- Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.
kb. 2 cm-es golyókat készítünk
(próbáltam csak 2db tojásfehérjével is, azzal puhább lett)
Tipp: A golyókat ne tegyük közel egymáshoz az olajban, inkább több adagban süssük ki, mert könnyen összetapadnak. Amikor az olajban elkezdjük sütni, várjunk, vele picit mielőtt megforgatnánk, mert ha nem kap egy pici kérget, a villához is hozzátapad. Ha már aranybarna ne süssük tovább, mert előfordulhat, hogy folyni kezd egy ponton.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.