Felhő - amerikai palacsinta - babacsinta
Felhő amerikai palacsinta - babacsinta
Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 1 tojás
- 1 teáskanál DM borkő sütőpor
- 80-100 ml víz
- 1 db érett banán
- fahéj(ízesítéstől függően)
- 3 ek. olaj
Elkészítés:
- Összetöröm villával a banánt. Hozzá adom a többi hozzávalót. A vizet/tejet adom utoljára, amiből annyit rakok csak, hogy sűrű, de folyós legyen a tészta. A liszttől függően van, hogy szükséges az összes folyadék, van, hogy nem.
- A serpenyőben lassú lángon sütöm. Ha túl száraz, akkor túl alacsony hőfokon sült. Ha túl hirtelen barnul, akkor túl magas hőfokon sült. A banán cukor tartalma miatt gyorsan barnul, vigyázni kell vele. Ha megbarnult kicsit, akkor már jó. Ebben az esetben lehet a belseje nyálkásnak tűnő a babán miatt, ugyanis az nem változik állagra. Ajánlott első alkalommal csíkokban tálalni és a babát figyelni.
- Vannak babák akiknek beleharapva a rágás közben ragadós állagra összeáll a szájukban és gyakran öklendeznek tőle. Érdemes ilyenkor darált magféléket rakni még a tésztába, hogy lazábbak legyenek, de az allergénekre különösen figyelni szükséges!
Nálunk néha kerül bele bébi spenót, ami szép zöld színt ad neki és nem is olyan ragadós állagú tőle, Vagy céklapor, amitől rózsaszín lesz.
Jó étvágyat!